Pranik Şifanın Sağlık Sektöründe Kullanımına Yönelik Sistematik Derleme

2021 Yılında Pranik Şifa uygulamalarının literatüre aktarılmış sonuçlarının incelendiği bir araştırma yayınlandı. Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde görev yapan Doç.Dr.Zehra Gök Metin ve Doç.Dr.Nur İzgü, Pranik Şifa uygulama sonuçlarının yayınlandığı 50 kaynağı inceleyerek bu alanda Türkiye'deki ilk araştırmayı da yapmış oluyor. Araştırmaları 2022 yılında Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisinde "Pranik Şifanın sağlıkta kullanımına yönelik sistematik derleme" adıyla yayınlandı.[¹] Çalışmayı sistematik bir derleme olarak tanımlayan araştırmacılar, Pranik Şifa hakkında sağlık profesyonellerinin bilgilendirilmesini amaçladıklarını belirtmişler.

Devamını oku

Ustalığın Anahtarı; Ölçülü Olmak

Arhatik Yoga uygulayıcılarına bakıldığında ölçülü olmak muhtemelen en çok göz ardı edilen erdemdir. Çünkü faydaları ya da uygulanamaması, ilk bakışta diğer erdemler kadar fark edilmez. Ancak yaşama yakından baktığımızda, ölçülü olmamanın felakete yol açabileceğini görebiliriz!

Devamını oku

Arhatik Yoga, Sentezlerin Yogası

Uzun yıllar önce Mahaguruji Mei Ling adlı büyük bir öğretmen içsel gelişim sisteminin uygulama ve tekniklerini oluşturdu. Bu sistem özellikle ruhsal gelişim uygulayanların güvenli ve hızlı ilerlemesini sağlıyordu. Deneyimler ve doğrulamalar ile geçen yıllardan sonra Master Choa Kok Sui bu gizli öğretiyi Arhatik Yoga (Arhatic Yoga) adıyla halka açtı. Arhatik, Arhat kelimesinden gelir, Arhat'ın bir anlamı Aziz veya ileri derece evrimleşmiş varlıktır, kendi zayıflıklarının üstesinden gelmiş, gayretli uygulama ve içsel arınma ile kişisel kusurlarını yok etmiş kişiyi tarif eder. Arhat, keskin ve zeki bir zihne, rafine duygulara, iyi gelişmiş sezgiye ve her şeyden önce insanlığa ve Tanrı'ya hizmet etmek için derin ve güçlü bir iradeye sahip olmakla karakterize edilir.

Devamını oku

Süper Beyin Yogası'nın Okul Çağındaki Çocuklar Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

Süper Beyin Yogası (SBY) bedenin alt çakralarında bulunan enerjilerin güvenli olarak üst çakralarda da kullanılmasını sağlayan 1 dakikalık basit bir egzersizdir. Cinsel ve kök çakrasındaki yenileyici ve etkinliği arttırıcı enerjiler tüm baş bölgesinde hücrelerin yenilenmesini ve dengelenmesini sağlar, tüm beyin fonksiyonları, hipofiz ve epifiz bezleri, gözler bundan anında etkilenir. Yapılan deneylerde SBY sonrası beyindeki Alpha dalgalarının anında arttığı gözlenmiştir. Dikkat bozukluğu, hiperaktivite, otizm gibi bilişsel farklılıklar yaşayan çocukların gelişimi için tavsiye edilen bir tekniktir.

Devamını oku

İnsan Aurasını Görme Deneyi

Eski çağlarda manevi olarak gelişmiş kişiler başlarını çevreleyen bir haleye sahip olarak tasvir edilmiştir. O kişilerin etrafındaki bu enerji alanı kolay fark edilebilir bir yoğunluktaydı, peki günümüzde sıradan kişilerin enerji alanlarını fark edebilmek ne kadar zor olabilir? 

Devamını oku

Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga'nın Kurucusu

Üstat Choa Kok Sui, Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga'nın kurucusu olarak bilinir. Onun öğretileri ve teknikleri şu anda 120'den fazla ülkede çeşitli sağlık sorunları ile uğraşan birçok kişinin hayatını değiştirmektedir. Bu makale hayatına ve misyonuna adanmıştır. 

Devamını oku

Geleneksel Çin Tıbbı ve Pranik Şifa

2017 Yılında Filipinler'de düzenlenen 10.Pranik Şifa Kongresinde Daniel Pfeiffer Geleneksel Çin Tıbbı ve Pranik Şifa hakkında ilginç bir sunum yaptı. [¹]

Devamını oku

İkiz Kalpler Meditasyonu Beynimize Ne Yapıyor?

ABD'de faaliyet yürüten Pranik Şifa Araştırma Enstitüsü İkiz Kalpler Meditasyonu'nun beyin üzerindeki etkisini inceledi ve bir rapor yayınladı.[¹] İkiz Kalpler Meditasyonu yapmak beynimizi yeniden yapılandırıyor, kısa süreli bile olsa meditasyon yapan insanların beyninde elektriksel kalıplar düzenli hale geliyor, bu da zihinsel işleyişin optimize edilmesine yardımcı oluyor.

Devamını oku

Pranik Psikoterapi'nin Etkileri Bir Grup Hasta Üzerinde Araştırıldı

Depresyon çok yaygın görülen bir şikayet, hafif, orta ve şiddetli olarak sınıflandırılıyor. Yapılan bir çalışmada hafif ve orta dereceli depresyon teşhisi konulan 52 kişiye 5 haftalık bir uygulama yapılarak sonuçlar Hamilton Depresyon Derecelendirme (HAM-D) ölçeği kullanılarak değerlendirilmiş.[¹]

Devamını oku

Pranik Şifa'nın Bitkiler Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

Pranik Tarım çok fazla çalışma yapılan bir alan değildir, bu konuda https://scialert.net/[¹] sitesindeki bir yayın çok etkileyici sonuçlar alındığını gösteriyor. Çalışmada Pranik şifa uygulaması yapılan bitkilerde boy, gövde çapı, verim ve meyvelerin fiziksel kalitesi araştırılmış. Sonuçlara göre Pranik enerji tohum çimlenmesini arttırıyor ve deney yapılan salatalıklarda antioksidan aktivitesi ile polifenol içeriği artıyor.

Devamını oku

4.Evre Metastatik Kanserde Pranik Şifa'nın Destekleyici Bir Çalışma Olarak Uygulanması

Hindistan'da 63 yaşındaki bir kanser hastasının tedavi sürecine pranik şifa uygulaması eklenerek gözlemlenen sonuçlar kayıt altına alındı. Bir araştırma dergisinde yayınlanan makalede 6 pranik şifacının yaptığı 6 haftalık çalışma ve alınan sonuçlar yayınlandı. [¹]

Devamını oku